Lusitano hestene blev første gang fremvist til show sammen med PRE heste til Roskilde Dyrskue i 2008. Og første kåring i Danmark var i 2013. Her stillede 3 hingste og 2 hopper. Alle 3 hingste opnåede avlsgodkendelse og Atila blev Champion of Champions.

En af foreningens flittige ryttere og avler er Susie Jacobsen som sammen med Fado kommer ud og vise racen frem til alt fra Trec til dressurkonkurrencer.

Christina Keppie og hendes fine Lusitano Caju som ofte fremvises i damesadel.

Teglbrændergården i Karlebo har i 2020 og 2019 været vært for Lusitanodag, hvor mange fremmødte har kunne se op til 20 Lusitanoheste fremvist.

I 2020 flyttede Nadja Maria tilbage fra Portugal med ikke mindre end 33 Lusitano hopper og hingste. Hun bor nu i Gram og kan fremvise mange smukke eksemplarer af racen.

Christina Bye Winding deltager i Working Equitation konkurrencer i hele Europa med sine 2 Lusitanoheste.

Lusitanohingsten Unico blev i ca. 2005 købt af Sanne Salomonsen og brugt som forside på hendes album Unico. Han er nu i Danmark og er vallak.

STUTTERIER i DANMARK:

Ribatejo Lusitanos Danmark – Gram, Sønder Jylland

Bech Breeding – Dronninglund, Nordjylland

Kier Equestrian – Spøttrup, Vest Jylland

Assentorplund Lusitanos – Stenlille, Vest Sjælland

HOBBYAVLERE:

Helle Frydenlund – Vefllinge, Fyn

Susie Jacobsen – Mårslet, Øst Jylland

Julie Lundholdt – Arden, Nordjylland

Ribatejo Lusitanos Danmark

Stutteri Assentorplund er et familieejet Lusitano Stutteri, etableret med henblik på avl, uddannelse og salg af sunde og holdbare Lusitano heste i Nordeuropa. På stutteriet findes der både hingste, plage, hopper samt føl.

Medlemmerne af Lusitanoforeningen må meget gerne maile billeder og tekst, hvis de vil have deres hest vist her på siden.